Publiceringsdatum:

Upphandlingen är publicerad

Nu bryter vi den här tystnaden med nyheten om att upphandlingen för det nya gemensamma skolsystemet i Köping, Arboga och Kungsör publicerades den 8e mars.

Den här upphandlingedelen exkluderar förskolans in- och utcheckning, resursplanering samt schemaläggning då dessa funktioner ingår i en separat upphandling som skickas ut så snart vi vet vilken leverantör vi får på skolsystemet.

Det har varit ett konstant arbete att knyta ihop säcken, skriva avtal och se över de hundratals krav som har formulerats med hjälp av er i personalen, vårdnadshavare och elever. Upplägget på upphandlingen är gjord så att kvalitet och användarvänlighet väger tyngre än priset på systemet.

Så här ser den närmsta framtiden ut:
1. Upphandlingen publiceras den 8e mars och ligger ute i 6 veckor. Går allt som planerat sker anbudsöppning den 23e april.
2. Efter anbudsöppning sker en första kvalificering där upphandlingsenheten går igenom anbuden och kontrollerar att samtliga obligatoriska krav är uppfyllda.
3. De leverantörer som kvalificerar sig vidare får visa upp sitt system för en utvärderingsgrupp där utsedda personer i olika roller inom skolan ingår. Utvärderingen är satt till vecka 18 (om upphandlingen går i lås i tid). Detaljer kring utvärderingen kommer delas internt med gruppen då denna fas i arbetet är sekretessbelagd.
4. Efter utvärderingsprocessen kommer slutsumman av kvalitet och pris generera ett nytt skolsystem och avtal skrivs i början på juni.

Tills vi har en ny leverantör på plats jobbar skolorna som vanligt i de gamla systemen. Övergången till det nya kommer ske gradvis under hösten och vintern 2021 samt in på våren 2022. Närmare beskrivning om hur övergången kommer ske får ni när avtal med den nya leverantören har skrivits.

Vi håller er uppdaterade om hur upphandlingsprocessen går. Vid minsta fundering är ni självklart varmt välkomna att maila skolprojektet@vmkfb.se.

//Maria Kekonen, Projektledare

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad:


© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund