Vårdnadshavare Förskola

På den här sidan hittar du information och guider om Tempus Hemma och Unikum Familj som du kan dela med dig av till vårdnadshavare i förskolan.


Vårdnadshavare laddar ner appen Unikum Familj och kan i appen följa sina barn som går i förskolor och skolor som använder Unikum. De laddar även hem appen Tempus Hemma där de lägger och ändrar schema samt hanterar hämtare inom förskolan. Det är även bra om vårdnadshavare laddar hem appen Edlevo där de bland annat kan ansöka om förskoleplats, rapportera inkomstuppgifter och säga upp en placering.

Nedan hittar ni instruktioner och filmer om Tempus Hemma och Unikum Familj som ni kan sprida till vårdnadshavare på era förskolor under övergången till våra nya system. Information till vårdnadshavare om de nya digitala miljöerna kommer även att publiceras på kommunwebbarna inom kort.

Vårdnadshavare loggar in till systemen med Bank-id eller Freja eID och inloggningen fungerar efter din kommuns övergångsdatum till Tempus och Unikum. Om vårdnadshavare har problem att logga in till Tempus eller Unikum vänder ni er till er förskoleadministratör som måste kontrollera så att vårdnadshavaren ligger korrekt kopplad mot sitt barn i barnregistret.

Tempus Hemma - för vårdnadshavare

Tempus Hemma används av vårdnadshavare för att:

  • Lägga och ändra schema
  • Se barnets vistelsetid på förskolan
  • Hantera hämtare

Instruktioner till vårdnadshavare i Tempus Hemma

Instruktionerna kan ni skriva ut och dela ut till vårdnadshavare på förskolan alternativt placera dem synliga på en bra plats på förskolan så att vårdnadshavarna själva kan ta hem ett exemplar på önskat språk. Instruktionerna finns även på kommunwebben.

Instruktioner på Svenska
Instruktioner på Engelska
Instruktioner på Arabiska

Instruktioner Tempus Hemma på andra språk:
Albanska Bengali Dari Finska Franska Kroatiska Kurmanji (kurdiska) Mandarin Persiska Polska Romani Ryska Somaliska Sorani (kurdiska) Spanska Swahili Sydsamiska Thai Tigrinja Turkiska

Länkar till nedladdning av Tempus Hemma-appen
App Store för vårdnadshavare med iPhone
Google Play för vårdnadshavare med Android

Om vårdnadshavarna föredrar att använda Tempus Hemma på webben så fungerar det lika bra. De loggar då in via den här sidan: Tempus Hemma på webben.

Unikum Familj - för vårdnadshavare

Unikum Familj är en app där vårdnadshavare enkelt kan följa och vara delaktig i sitt barns vardag, utveckling och lärande i förskolan – både via mobilen och datorn. I Unikum hittar vårdnadshavarna den dokumentation som ni inom förskolan delar med er av, information från er på förskolan och de kan boka utvecklingssamtal digitalt. Vårdnadshavare använder sig sig av appen Unikum Familj för att ta del av information på ett smidigt sätt men kan kan även använda Unikum via webben på start.unikum.net.

Information till vårdnadshavare om Unikum Familj

Information om Unikum Familj - Svenska
Information om Unikum Familj - Engelska

Länkar till nedladdning av Unikum Familj-appen
App Store för vårdnadshavare med iPhone
Google Play för vårdnadshavare med Android

Informationsaffischer för vårdnadshavare

Unikum har tagit fram färdiga affischer med information om Unikum som ni kan använda för att sprida information om appen. Affischerna är perfekta att skriva ut och skicka hem eller mejla till vårdnadshavare eller sätta upp i entrén där vårdnadshavare ofta rör sig.

Unikum Affisch Förskola 
Unikum Affisch Förskola - Kom igång med Unikum

Edlevo - för vårdnadshavare

I appen Edlevo kan vårdnadshavare:

  • Säga upp plats på förskola
  • Ändra kontaktuppgifter

Länkar till nedladdning av Tieto Edu-appen
App Store för vårdnadshavare med iPhone
Google Play för vårdnadshavare med Android

Ansökan av plats till förskola, svar på platserbjudande samt anmälan av inkomst sker på Kommunernas webbplats.

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad:


© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund