Digitala Nationella Prov

Logga in i provplattformen - Elever

Innan inloggningen sker är det viktigt att du som elev vet vilket användarnamn och lösenord du har (samma inloggning som till Unikum).

Vid inloggning till provtjänsten (DNP) gör du såhär:

1. Spara ditt arbete. När du loggar in via Safe exam browser kan andra program stängas ned.
2. Klicka på denna länk för att logga in: Logga in i provplattformen via Safe exam browser.
3. Får du upp detta meddelande så behöver du installera Safe Exam Browser på din enhet. Testa sedan att logga in på nytt till provplattformen.

4. Om allt går som det ska och Safe Exam Browser är installerat korrekt så får du upp en ruta som frågar om du vill öppna Safe Exam Browser. Klicka på "Öppna Safe Exam Browser":

4. Ange lösenordet vt24

5. Bekräfta att du vill stänga ner eventuella öppna program genom att klicka på Ja om nedan ruta kommer upp. Om du inte har några andra program öppna så kommer du inte att få den här frågan. Klickar du på "nej" stängs Safe Exam Browser ned och du behöver börja om från början igen.

6. I rutan för "Hitta Din Organisation" så söker du upp den kommun du går i skola i: Köpings kommun, Arboga kommun, Surahammars kommun eller Kungsörs kommun.

7. Välj inloggningsmetod: "Användarnamn och Lösenord" och logga in med ditt ad-konto.

Stänga av Safe Exam Browser

När du är färdig med provet är det dags att stänga ner Safe Exam Browser. Avstängning sker på olika sätt beroende på om du har en iPad, Mac eller Pc:

Ibland händer det att elever går ur provet (men iPaden är fortfarande låst). När du som elev sedan försöker starta Safe Exam Browser eller provet på nytt så kommer denna informationsruta upp:

Klicka på OK. Du får då upp denna ruta som kräver ett lösenord vid avstängning. Testa att skriva in det lösenord som du skrev in när du skulle starta provet, klicka sedan på OK.
Om inte det fungerar, testa att lämna rutan blankt och klicka på "OK". Om inget av ovan fungerar, testa att starta om enheten genom en tvingad omstart.

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad:


© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund