Unikum, Tieto Edu och Tempus

- gemensamma skolsystem till Köping, Arboga och Kungsör


Under 2021/2022 kommer skolorna i Västra Mälardalen successivt gå över till nya, gemensamma, skolsystemslösningar. Här har vi samlat information om våra nya system inom förskolan och skolan i Köping, Arboga och Kungsör som du kan ha nytta av.

  • Unikum
    Unikum kan användas både via appen Unikum Familj eller genom att logga in på start.unikum.net. Vi rekommenderar dig som vårdnadshavare att ladda ner och använda appen för bästa användarupplevelse.

    Unikum Familj är en skräddarsydd app för dialog med hemmet där du som vårdnadshavare kan följa barnets dokumentation, lärloggar, aktuella händelser och boka samtalstider. Du kan enkelt ta del av information om utflykten, föräldramötet eller veckans matlista. Unikum skickar automatiskt en notifiering i appen när du som vårdnadshavare har något nytt att ta del av. Mer information om appen hittar du här: Unikum Familj - Om appen

    Observera att Unikum kommer att användas av samtliga förskolor och skolor bortsett från Ullvigymnasiet i Köping och Vuxenutbildningen i Köping och Kungsör som för närvarande väljer att ligga kvar i sitt nuvarande skolplattform: It's Learning.

  • Tieto Education är platsen för schema, närvaro- och frånvarohantering, lovansökan och betyg inom skolan och fritidshemmet.

  • Tempus är platsen för schema och närvaro- och frånvarohantering inom förskolan.

Vill du veta mer? Klicka på den roll och skolform du är intresserad av:


 

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad:


© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund