Hur man använder sociala medier mitt under en eskalerande kris

Agera aldrig i panik eller affekt. Arbeta strukturerat och systematiskt — redan från början. Annars är det lätt att tappa kontrollen och känna att man blir "belägrad". Bekräfta väldigt tidigt att du uppmärksammat mtiken. Kan du inte bemöta direkt utan måste ta reda på fakta. säg att du återkommer med svar så snart som möjligt. När ett eventuellt drev är under uppsegling och bedömningen är att kritiken kan komma att eskalera, var då snabb med att själv skriva en uppdatering. Plocka hem diskussionen till en egen kanal där du kan utveckla din syn på vad som har hänt och berätta din story på ditt sått. Infoga länken i din statusuppdatering. Skapa närhet till epicentrum, till själva händelsen. Länka till nyheten där kritiken uppstod och underlätta för andra att sätta saker i sitt sammanhang. Om du tappar kontrollen Över situationen och känner att du inte mäktar med tempot i kommentarsfålten, skriv egna uppdateringar och tänk tematiskt. Var tyst ibland. Radera, dölj eller blockera personer når du måste. Det år våldigt viktigt att vara Öppen åven med kritik på sociala medier. Men det finns också en gräns för vad som bör tillåtas.

  1. Agera aldrig i panik eller affekt. Arbeta strukturerat och systematiskt — redan från början. Annars är det lätt att tappa kontrollen och känna att man blir "belägrad".
  2. Bekräfta väldigt tidigt att du uppmärksammat mtiken. Kan du inte bemöta direkt utan måste ta reda på fakta. säg att du återkommer med svar så snart som möjligt.
  3. När ett eventuellt drev är under uppsegling och bedömningen är att kritiken kan komma att eskalera, var då snabb med att själv skriva en uppdatering.
  4. Plocka hem diskussionen till en egen kanal där du kan utveckla din syn på vad som har hänt och berätta din story på ditt sått. Infoga länken i din statusuppdatering.
  5. Skapa närhet till epicentrum, till själva händelsen. Länka till nyheten där kritiken uppstod och underlätta för andra att sätta saker i sitt sammanhang.
  6. Om du tappar kontrollen Över situationen och känner att du inte mäktar med tempot i kommentarsfålten, skriv egna uppdateringar och tänk tematiskt.
  7. Var tyst ibland.
  8. Radera, dölj eller blockera personer når du måste. Det år våldigt viktigt att vara Öppen åven med kritik på sociala medier. Men det finns också en gräns för vad som bör tillåtas.

Om du tappar kontrollen Över situationen och känner att du inte mäktar med tempot i kommentarsfålten, skriv egna uppdateringar och tänk tematiskt. Var tyst ibland. Radera, dölj eller blockera personer når du måste. Det år våldigt viktigt att vara Öppen åven med kritik på sociala medier. Men det finns också en gräns för vad som bör tillåtas.

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad:


Information

Kontakta oss

Ikon med telefonlur

Växel: 0221-67 00 00
Öppet vardagar

Ikon med kartnål

Hultgrensgatan 4
731 50 Köping

© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund