Om oss

Välkommen till Västra Mälardalens Räddningstjänst! Att ständigt vara beredd på det oväntade är vardag för oss som arbetar med räddning och säkerhet.

Varje år har räddningstjänsten i vårt område mellan 500 och 600 utryckningar. Det är allt från automatiska brandlarm till trafikolyckor och byggnader i brand.

Dessutom försöker räddningstjänsten med råd, tillsyn och utbildning förebygga skador och olyckor. Om olyckan ändå är framme är vår främsta uppgift att rädda liv samt se till att skador på egendom och miljö blir så små som möjligt.

I förbundet finns fyra brandstationer: Arboga, Kungsör, Köping, Kolsva samt ett brandvärn på ön Valen i Hjälmaren.

Västra Mälardalens Kommunalförbunds räddningstjänst är den egentliga starten av det nuvarande kommunalförbundet. Ett räddningstjänstförbund med kommunerna Köping, Arboga, Kungsör bildades redan formellt 2004-01-01 med en politisk direktion. Organisatoriskt bildades dock Västra Mälardalens räddningstjänstförbund 2005-01-01.

Antal invånare i förbundet är cirka 46 000.

Räddningstjänstens uppgifter är reglerade i förbundsordningen. Ytterligare styrdokument är två handlingsprogram (Förebyggande och räddning) antagna av direktionen. VMKF Räddningstjänsten åker även på ”Sjukvårdslarm vid hjärtstopp” från alla våra stationer i förbundet genom ett avtal med landstinget.

Kontakt för den här sidan: Webmaster
Senast uppdaterad: 16 januari 2018


Information

  • Ansvarig utgivare
  • Tyck till om VMKF
  • Om webbplatsen
  • Kartor
  • Allmänna handlingar/diarium
  • Kakor
  • E-post för anställda

Kontakta oss

Telefon
Växel: 0221-670 000
Öppet vardagar

731 85 Köping

Organisationsnummer: 222000-1578

forbundet@vmkfb.se

För frågor om webbplatsen webmaster@vmkfb.se

© 2018 Västra Mälardalens Kommunalförbund